TERAPIAPALVELUT

RATKAISUKESKEISTÄ TERAPIAA SIELLÄ, MISSÄ SINÄ HALUAT
 

Seisotko elämän taitekohdassa, haluatko uusia näkökulmia tai muutosta elämääsi? 

Kaipaako ystävyyssuhteesi tai parisuhteesi huoltoa? Haluatko parempaa yhteyttä kumppaniisi, onko teillä tarve löytää toisenne uudestaan tai onko parisuhteessa aika päivittää seksuaalisuuteen liittyviä odotuksia ja tarpeita?  

Haluaisitko joustavammin sujuvaa lapsiperhearkea, parempia toimintamalleja intensiivisen nuoren kanssa tai apua jaksamiseen ruuhkavuosien rutistuksessa?

Oli syy mikä tahansa, ratkaisukeskeisyys sopii lähes kaikille. 

Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa asiakas on oman elämänsä asiantuntija. Terapiassa korostetaan yksilön voimavaroja ja pääpaino on menneisyyden sijaan nykyisyyden ja tulevaisuuden käsittelyssä.  Työskentely on tavoitteellista ja siinä korostuvat asiakaslähtöisyys, luovuus ja myönteisyys. Tavoitteita kohti edetään pienin askelin. 

Ratkaisukeskeinen terapia kehittyi Amerikassa 1970- ja 1980-luvulla. Sen perustajana pidetään mm. Milton H. Ericksonia. Erickson uskoi, että asiakas itse tietää vastauksen ongelmiinsa, hän ei vaan tiedä sitä vielä. Erickson korosti näkökulman vaihtamisen taitoa: keskitytään nykyhetkeen ja siihen, että ongelmat poistuvat ihmisten uusien toimintatapojen oppimisen ja aktivoitumisen kautta.  

 

 

 

 KUPLIA TARJOAA SEKÄ YKSILÖ- ETTÄ PARITERAPIAA

 

Terapiatapaamiseen voi tulla joko yksin tai itselleen tärkeän ihmisten kanssa.

Ratkaisukeskeisyys soveltuu sekä lyhyt- että pitkäkestoiseksi terapiamuodoksi. Tyypillisesti tapaamiskertoja on 1-10, mutta terapiaprosessi saattaa kestää pidempäänkin, asiakkaan tarpeesta riippuen. Terapian alussa asiakas ei sitoudu tietyn mittaiseen terapiajaksoon, vaan terapia lopetetaan heti, kun  sille ei ole enää tarvetta. Joskus yksikin tapaamiskerta riittää.

Etenkin ensimmäiselle pariterapiakäynnille kannattaa varata pidempi aika, 90 minuuttia. 

Kuplian erityisosaamista ovat intensiiviset nuoret. Tutustu aiheeseen lisää sivulla TUKEA TEINILLE

 

Kuplian vastaanotolle saa ottaa koiran mukaan

 

 

OLI KESKUSTELUTARPEESI MIKÄ TAHANSA, KUPLIA AUTTAA
 

Terapiatapaamiseen ei tarvita lähetettä ja ajan saa jonottamatta. Syyn ei tarvitse olla suuri. Ei ole liian suurta, ei liian pientä asiaa. Riittää, että on tarve puhua jostakin mieltä askarruttavasta asiasta. 

Tavallisimpia vastaanotolle hakeutumisen syitä ovat mm: ahdistuneisuushäiriöt, alanvaihtoaikeet, avioero, elämäntapamuutokset, eroajatukset, haastava käyttäytyminen (erityisesti haastavat nuoret), ihmissuhdeongelmat, itsetunnon ongelmat, keskittymis- ja tarkkaavaisuushäiriöt, erilaiset kriisit, seksuaalinen haluttomuus ja muut seksuaalisuuteen liittyvät teemat, masennus (depressio), painonhallinta-asiat, pakko-oireiden hoito (OCD), rinnakkaissuhteet, ristiriitatilanteet, stressi, sosiaalisten tilanteiden pelko, suru, työssä jaksaminen, vihan käsittely ja uskottomuus.

Ihminen ei ole koskaan tyystin ulkoisten ja sisäisten olosuhteiden uhri. Aina voi tehdä tai ajatella toisin. Voimavaranäkökulma nostaa usein esiin piileviä onnistumisia ja selviytymisen keinoja, jotka esiin tullessaan vahvistavat yksilön pystyvyysuskoa.

Se mihin keskitymme, vahvistuu!

NETTITERAPIAA

 

Kuplian tapaamiset toteutetaan internetin välityksellä, sillä se on tehokasta ja helposti saavutettavaa. Välimatka ei ole terapiaistunnon esteenä. Osa Kuplian asiakkaista asuukin ulkomailla.

Kuplia käyttää turvallista ja helppoa Whereby- sovellusta terapiaistuntojen välittämiseen. Sovellus tarvitsee toimiakseen Crome- selaimen, mutta ei vaadi  teknistä osaamista tai sovelluksen lataamista koneelle. Riittää, että seuraat linkkiä tietokoneella tai kännykällä:

https://whereby.com/kuplia

Nettiterapia on helppoa ja nopeaa. Istunnot voidaan pitää juuri sinulle sopivana aikana, sinulle sopivassa paikassa. 

 

 

Kun Erickson oli nuori mies, hänen pihalleen eksyi hevonen. Hevosesta ei löytynyt tunnusmerkkejä, mutta Erickson tarjoutui palauttamaan sen omistajilleen. Hän nousi hevosen selkään, ohjasi sen tielle ja antoi sen valita kulkusuunnan. Hän puuttui asiaan vain kun hevonen poikkesi tieltä laitumelle tai pellolle.

Kun hevonen vihdoin saapui useiden mailien päässä asuvan naapurin pihaan, naapuri kysyi nuorelta Ericksonilta:” Mistä tiesit, että hevonen on meidän?” Erickson vastasi: ”En minä tiennyt – mutta hevonen tiesi. Minä vain pidin sen tiellä.”

(Bertolino, B. 1999. Ratkaisukeskeinen nuorisoterapia)

Share This